Så väljer du en klänning som framhäver dina bästa drag

För att välja en klänning som bäst framhäver dina bästa drag, måste du först förstå din kroppsform. Dessutom kan färgval och mönster spela en avgörande roll. Det finns många modeller på klänningar både online och i butik, och här kan du läsa mer om hur du ska välja rätt klänning.

Förstå din kroppsform

Innan du väljer den perfekta klänningen är det viktigt att förstå vilken typ av kropp du har. Här är några kroppsformer och klänningsrekommendationer för varje:

  • Äppelformad: Om du har en äppelformad kroppsform med smalare ben och en rundare mage, kan A-linje-klänningar vara din bästa vän. Dessa klänningar är figursydda över bröstet och släpper sedan ut i en bredare kjol.
  • Päronformad: För de med bredare höfter och en smalare överkropp är ett bra alternativ en klänning som framhäver överkroppen. En klänning med en detaljrik överdel kan balansera din kroppsform och skapa en proportionerlig silhuett.
  • Rak form: Om du har en rak kroppsform kan du skapa en illusion av en smalare midja genom att välja klänningar med markerade midjeband eller skärp. Fit-and-flare-klänningar, som är åtsittande upptill och utvidgas nedtill, kan också ge dig en kurvigare look.
  • Timeglasformad: För de som har en timeglasformad kroppsform med kurvor både över och under midjan är ett alternativ att framhäva dessa naturliga kurvor. Figursydda klänningar eller omlottklänningar är utmärkta val för att betona midjan och kurvorna.

Färg och mönster spelar en roll

  • Mörka färger: Mörka färger som svart, marinblå, och mörkgrå kan ha en smalare effekt och kan användas för att minska uppmärksamheten på vissa områden av kroppen. En svart klänning med en markerad midja kan till exempel göra underverk för att framhäva dina kurvor.
  • Vertikala ränder: Klänningar med vertikala ränder kan skapa en illusion av längd och smalhet. Om du vill förlänga din silhuett och se smalare ut, överväg klänningar med vertikala ränder.
  • Mönsterplacering: Om du vill betona eller dölja specifika områden av din kropp, tänk på mönstrets placering. Ett mönster som är placerat på övre delen av klänningen kan rikta uppmärksamheten mot din överkropp och ditt ansikte.

Prova och anpassa

Det viktigaste steget i att hitta den perfekta klänningen för att framhäva din kroppsform är att prova och anpassa. Alla kroppar är unika, och det kan ta tid att hitta den klänning som passar just dig bäst. Prova olika klänningsstilar för att se vilka som fungerar bäst för din kroppsform. Du kan bli överraskad över vad som passar dig. Ibland kan det vara hjälpsamt att ha en väns åsikt när du provröstar klänningar. En vän kan ge ärlig feedback och hjälpa dig att fatta det svåra beslutet. Oavsett vilken klänning du väljer är det viktigt att du känner dig bekväm och självsäker i den.